Budinca cu orez si sunca de Praga

Ingrediente
- Praf de copt: 1 lingurita, pentru aluat
- Ulei de masline: 6 linguri, pentru aluat
- Faina: 400 gr, pentru aluat
- Sare: dupa gust
- Apa: atat cat sa nu se lipeasca coca de maini
- Orez: 400 gr, pentru umplutura
- Sofran: 1-2 lingurite, pentru umplutura
- Sunca praga: 100 gr, pentru umplutura
- Crenvursti: 100 gr, pentru umplutura
- Cas: 100 gr, pentru umplutura
- Cascaval: 80 gr, pentru umplutura
- Lapte: 50 ml, pentru umplutura
- Oua: 3, pentru umplutura
- Galbenus de ou: 1, pentru umplutura
- Unt: cateva bucatele, pentru umplutura
- Sare: dupa gust, pentru umplutura
- Piper: dupa gust, pentru umplutura
- Menta: dupa gust, pentru umplutura
- Patrunjel: dupa gust, pentru umplutura
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
90 de minutePortii:
6Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Aperitive diverseReteta postata in forum de Maria2006
Coca:
Intr-un castron amestecati faina cu praful de copt si uleiul. Adaugati putina apa calduta si apoi framantati cu mainile. Din cand in cand taiati coaca cu cutitul . Framantati pana cand obtineti un aluat moale si maleabil. Puneti-o sa stea sub o oala aproximativ o jumatate de ora inainte de a o intinde cu facaletul.
Umplutura:
Intre timp fierbeti orezul in apa sarata, apoi lasati-l sa se raceasca.
Intr-un castron amestecati ouale, sofranul si laptele. Adaugati cubuletele de sunca de Praga, crenvursti taiati feliute si casul taiat cubulete. Puneti apoi orezul fiert, cascavalul ras, menta si patrunjelul tocate. Adaugati sare si piper si amestecati bine ingredientele.
Intindeti foaia de aluat; sa nu fie nici prea subtire nici prea groasa (circa 2mm).
Ungeti cu unt si tapetati cu faina cu tava de tarta rotunda. Puneti foaia de aluat intinsa anterior. Turnati compozitia cu orez preparata anterior si nivelati-o deasupra. Cu ajutorul unui cutit eliminati excesul de aluat. Deasupra orezului puneti cateva bucatele de unt. Pliati restul de coca catre interiorul tavii. Ungeti pe deasupra cu galbenusul de ou batut. Dati in cuptorul incins la 180 grade. Lasati-l pana se rumeneste. (20-30 minute). Se poate servi atat rece cat si calda.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |