Bukte cu sunca

Ingrediente
- Zahar: 1 lingurita
- Drojdie: 1 plic
- Faina: 500 g
- Sare: 1 lingurita
- Unt moale: 80 g
- Seminte de dovleac: 2 linguri
- Unt: pentru uns vasul
- Faina: pentru captusit vasul
- Ceapa: 1 bucata
- Oua fierte: 1 bucata
- Ardei rosu: 1 bucata
- Patrunjel: 1 legatura
- Sunca fiarta: 250 g
- Hrean in otet: 1 lingura cu varf
- Smantana: 1 lingura
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
Retete postata in forum de Micul
reteta asta de bukte cu sunca si seminte de dovleac, din revista " nok lapja konyha
Pentru aluat se dizolva drojdia in 100 ml apa calduta si lingurita de zahar. Se toarna maiaua intr-un vas in care s-a cernut faina, se adauga ouale, apa calduta daca mai e nevoie, sarea, si untul. Se framanta, apoi se acopera si se lasa la crescut, intr-un loc caldut, pana-si dubleaza volumul. Se adauga apoi si semintele de dovleac taita mai maricel cu cutitul, si se intinde foaie. Se taie patrate care se umplu apoi cu sunca.
Pentru umplutura se pune ceapa la calit in putin ulei si apa. Ideea e de a se inmuia, nu praji. Se adauga ardeiul taiat cubulete ( eu am pus copt, de la borcan ), se lasa sa se inmoaie, se ia de pe foc, si se adauga oul tare, taiat, patrunjelul tocat, sunca macinata, hreanul, galbenusul, smantana si dupa gust, condimente.
Se umplu patratele de aluat, li se da forma de bila si se pun an vas. Se acopera se mai lasa la crescut o jumatate de ora, se ung cu galbenus si se baga la cuptor pana se auresc.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |