Calzone

Ingrediente
- Oua: 2 buc
- Smantana: 180 g
- Lapte cald: 60 ml
- Unt: 50 g
- Sare: 1/2 lingurita
- Zahar: 1 cub
- Drojdie uscata: 7 g
- Faina: 450 g
- Ciuperci: 1 conserva
- Sunca: 200 g
- Oua: 3 buc
- Suc de rosii picant: 100 ml
- Masline fara samburi: 150 g
- Oregano: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Ardei gras: 1 buc
Pasul 1. Aluat

aproximativ 450 gr faina(in reteta mea era faina cat cuprinde dar am cantarit punga de 1 kg dupa ce am pus cat cuprinde si mie atat mi-a intrat)
ideea este ca atunci cand framantam aluatul la sfarsit sa nu se mai lipeasca de maini
se inmoaie drojdia in laptele caldut, se pune sarea si un praf de zahar si se lasa 8-10 min
smantana o amestecam cu ouale si untul moale
amestecam apoi cele doua compoziii si incepem sa incorporam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini...presaram cu faina
Se lasa la crescut 30 min la loc caldut si ferit de apa sau curent
Aluatul pus la crescut
Pasul 2. Umplutura

ntre timp pregatim umplutura
aici avem nevoie de:
1 conserva ciuperci
200 gr sunca
3 oua
100 ml suc de rosii picant
150 gr masline fara samburi
300 gr cascaval
oregano
piper
(eu am pus putina boia iute fiindca nu am avut suc de rosii picant ci suc de rosii normal)
2 fashii de ardei gras colorat (rosu si verde) sau ce culoare aveti
Se amesteca ciupercile taiate feliute cu sunca taiata cubulete, se adauga maslinele si cascavalul ras, impreuna cu condimentele
Pasul 4. Pregatire aluat 2

Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul intr-o foaie potrivit de groasa si ungem foaia cu suc de rosii(aveti grija sa lasati marginile neunse!)
Pasul 5. Umplere aluat

Impartim si umplutura in 3 si punem pe fiecare foaie umplutura, felioare de ardei gras si \"spargem\" peste umplutura cate un ou
Pasul 6. Pregatire de coacere

Punem calzone pe hartie de copt, ungem cu galbenus de ou si mai lasam la crescut 10 min
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |