Calzone

Ingrediente
- Oua: 2 bucati - pentru aluat
- Smantana: 180 g - pentru aluat
- Lapte cald: 60 g - pentru aluat
- Unt: 50 g - pentru aluat
- Sare: 1/2 lingurita - pentru aluat
- Zahar: 1 cub - pentru aluat
- Drojdie uscata: 7 g - pentru aluat
- Faina: cat cuprinde - pentru aluat
- Ciuperci: 1 conserva
- Sunca: 200 g
- Oua: 3 bucati
- Suc de rosii picant: 100 ml
- Masline fara samburi: 150 g
- Cascaval: 300 g
- Oregano: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Ardei gras: dupa gust
Specific:
MediteraneeanTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2Complexitate:
MediuTara:
ItaliaCategorii:
Aperitive cu foietajSursa retetei: Monica-Elizabet
se inmoaie drojdia in laptele caldut, se pune sarea si un praf de zahar si se lasa 8-10 min
smantana o amestecam cu ouale si untul moale
amestecam apoi cele doua compoziii si incepem sa incorporam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini...presaram cu faina
Se lasa la crescut 30 min la loc caldut si ferit de apa sau curent
Intre timp pregatim umplutura
Se amesteca ciupercile taiate feliute cu sunca taiata cubulete, se adauga maslinele si cascavalul ras, impreuna cu condimentele
Se imparte aluatul crescut in 3 bile
Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul intr-o foaie potrivit de groasa si ungem foaia cu suc de rosii(aveti grija sa lasati marginile neunse!)
Impartim si umplutura in 3 si punem pe fiecare foaie umplutura, felioare de ardei gras si "spargem" peste umplutura cate un ou
Punem calzone pe hartie de copt, ungem cu galbenus de ou si mai lasam la crescut 10 min
Preincalzim cuptorul si dupa cele 10 min punem calzone la cuptor la foc de 180 gr pentru 25-30 min pana se aureste&rumeneste deasupra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |