Carnati de casa

Ingrediente
- Carne de porc: 1 kg (muschi+pulpa de porc sau ceafa)
- Slanina: 150 g (se poate pune costita afumata)
- Usturoi: dupa gust
- Sare: dupa gust
- Piper: 1/2 lingurita
- Mirodenii: 1 varf de cutit
- Boia de ardei: dulce sau iute daca va place picant(pentru culoare)
- Intestine de porc: sau oaie (ies mai frumosi in "matze" de oaie, mai subtiri)
Se da carnea prin masina de tocat de 2 ori, slanina afumata se taie bucatele mici(sau se da si ea prin masina de tocat prin sita cu gauri mai amri)
Se amesteca cu usturoi pisat, sare, piper, boia,mirodenii. Se framanta totul bine, adaugand si putina zeama de carne(supa fiarta dinainte si racita)
Atasam la masina de tocat instrumentul special pentru carnati "tulumba"
Punem intestinul de oaie sau porc si incepem sa punem carnea deja pregatita pentru carnati in masina, de data aceasta fara cutit
Incet, incet se umple "matzul"...il innodam la capat sau legam cu ata...atentie sa nu-i indesati ca pocnesc la prajit
Se procedeaza asa pana se termina toate ingredientele
Apoi se pun la zvantat afara la frig pentru cateva ore cel putin. Se prajesc sau se pun pe gratar
Sursa retetei: Monica-Elizabet
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |