Carne de porc in sos dulce-acrisor

Ingrediente
- Pasta de rosii: 1 lingura
- Ketchup: 6 linguri
- Ulei: 4 linguri
- Supa de legume: 300ml
- Ananas: 2 cutii
- Ardei iute: 2
- Ceapa: 2, taiate fideluta
- Ardei gras: 2
- Otet: 4 linguri
- Sos de soia: 6 linguri
- Carne de porc: 600 g
- Miere: 2 lingurite
- Amidon: 1 lingura
- Patrunjel: 3 linguri
Specific:
UniversalTimp Preparare:
60 de minutePortii:
4Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu carneReteta postata in forum de dory.
reteta am luat-o de pe site-ul maggi.ro.
Carnea de porc se taie in fasii subtiri, de circa 2 cm latime. Se amesteca sosul de soia cu otetul. Jumatate din cantitate se toarna peste carne si se lasa sa se marineze 15 minute. Ardeii iuti se curata de seminte (ca sa nu fie excesiv de iuti) si se toaca marunt. Se scurge ananasul, se pun deoparte 10 linguri de suc. Rondelele de ananas se taie in patru. Se scoate carnea din marinada, se usuca cu un servet si se prajeste pe toate partile in ulei incins intr-o tigaie adanca. Se da deoparte. Se prajesc apoi ceapa, ardeiul iute, bucatile de ananas si fasiile de ardei.
Se adauga restul de sos de soia amestecat cu otet, supa clara de legume, ketchup, pasta de tomate, mierea si sucul de ananas si se lasa sa fiarba, neacoperit, la foc mic, circa 5 minute.
Daca se doreste un sos mai gros, se poate adauga amidon (dizolvat in prealabil in putina apa rece). Se introduce apoi carnea in sos, se incalzeste bine si se condimenteaza dupa gust. Se presara cu patrunjel verde tocat.
Se poate servi cu garnitura de orez alb.
Eu ca si garnitura am facut cartofi in punga magica :)
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |