Cartofi cu dovleac la cuptor

Ingrediente
- Dovleac: 1 kg
- Cartofi: 500 g
- Cimbru: 1/2 legatura
- Parmezan: 50 g
- Smantana: 400 ml
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Ulei de masline: 4 linguri
- Rosii cherry: cateva
Specific:
UniversalTimp Preparare:
60 de minutePortii:
4Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu cartofiReteta postata in forum de Micul
Interessanter Weise, eu si colegul nu suntem mari iubitori de dovleac, in dulciuri. Hai un chec in care nu se prea simte, un fursec ceva, mai merge, dar placinta, strudel, alea, alea, nu prea. Treaba insa se schimba cand e vorba de mancare cu dovleac. Prima data am descoperit treaba asta cu supa crema de dovleac a Happylikai, care tare mult ne place, si o fac destul de des. A doua oara, acum cand am facut garnitura asta, sau ma rog, eu am mancat felul asta, fara nimic.
Se curata dovleacul si se taie felii. Cartofii se curata si se taie bucati mai mari. Daca sunt din aia mici, se taie in doua. Smantana si jumatate din parmezan, se amesteca si se condimenteaza cu frunzele de cimbru tocate, cu sare si piper. Cartofii si dovleacul, se pun intr-un vas rezistent la cuptor si se ung bine cu ulei. Peste ei se toarna amestecul de smanatan cu parmezan, si deasupra se rade restul de parmezan. Se baga la cuptor si inainte de a fi gata cam du 20 de min, se pun si rosiile. Se lasa pana se inmoaie legumele.
se toarna amestecul de smantana si se rade restul de parmezan
cu douazeci de minunte inainte de a fi gata, se pun si rosiil
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |