Castraveti murati

Ingrediente
- Castraveti: 5 kg
- Marar: 1 legatura
- Cimbru: 1 legatura
- Usturoi: dupa gust
- Foi de dafin: 6 bucati
- Hrean: 2 legaturi
- Ardei iute: 4 -5 bucati
- Boabe de mustar: dupa gust
- Coriandru: dupa gust
- Morcovi: 2 bucati - pentru decor
- Piper boabe: 1 pachet
Specific:
RomanescTimp Preparare:
30 de minutePortii:
2-4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Muraturi in otetLa 5 kg de castraveti ,4 l apa, patru linguri de sare mare, 300 gr.zahar, si 500 gr. otet. se pune la fiert apa cu toate celelalte la care se adauga foile de dafin boabe de mustar, coriandru, piper, cimbru amestecindu-se mereu cind da in clocot se iau de pe foc.
castravetii se spala in mai multe ape
Inre timp borcanele care au fost spalate si uscate se pune pe fondul borcanului hrean cotoare de marar cimbru iar api se incepe asezarea castvaretilor care trebuie presati bine, intre ei se mai aseaza morcovi taiati sub diferite forme , ardei iude, usturoi, marar cimbru dupa ce au fost umplute toate borcanele se pune lichidul
Ca sa se evite cumva spargerea borcanului se pun intr-o tava de metal sau lama de cutit sub ele. Se toarna incet lichidul si apoi se leaga
sursa retetei: Marcela-Constantin Bucataria noastra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |