Chec cu cafea si nuci

Ingrediente
- Unt: 150 g
- Zahar: 150 g
- Oua: 3
- Galbenus de ou: 1
- Cafea tare: 1 1/2 lingura
- Faina: 220 g
- Praf de copt: 1 lingurita
- Nuca: 125 g, prajita si taiata
- Albusuri de ou: 1, pentru glazura
- Zahar pudra: 100 g
- Apa: 100 ml
- Cafea instant: 1/2 lingurita
Reteta postata in forum de Micul
care e din cartea mea din Austria.
Se unge si se tapeteaza forma de chec, se preancalzeste cuptorul. Untul se bate cu zaharul , se adauga unul cate unul ouale, apoi galbenusul. Se pune si cafeaua, apoi faina omogenizata cu praful de copt, 100 g de nuca. Se amesteca, se toarna in forma si se coace la foc mic, pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit, si rece se glazureaza.
Pentru glazura se pun apa si zaharul pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se mareste focul si se lasa sa se faca ca un sirop. Cu foarte putin timp inainte de a fi gata, se bata albusul, si se toarna siropul in fir subtire. Se bate pana se raceste si se obtine o spuma tare. Se adauga cafeaua dizolvata in putina apa, se intinde peste prajitura si se presara restul de nuci.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |