Chec cu nuci si curmale

Ingrediente
- Curmale fara samburi: 100 g
- Coaja de portocala: de la o portocala
- Ceai negru: 2 plicuri
- Unt: 100 g
- Zahar brun: 100 g
- Oua: 2
- Sirop de sfecla de zahar: 2 linguri
- Faina: 100 g
- Praf de copt: 1 plic
- Nuci macinate: 100 g
- Stafide: 100 g
- Nuca: 8 jumatati
Reteta postata in forum de Micul
Reteta e din carticica mea din Austria, cea cu multe prajituri gen chec.
Curmalele, taiate marunt se amesteca cu coaja rasa de portocale, si se pun pe o farfurie. Se pun si plicurile de ceai, se toarna apa fiarta, si se lasa peste noapte. Data viitoare pun si stafidele aici. A doua zi se scurg si se pun pe servetel absorbant. Se incalzeste cuptorul si se pregateste tava.
Untul moale se bate cu zaharul, eu am pus si putina sare, se adauaga apoi ouale cate unul, apoi siropul de sfecla si se bate bine. Faina cernuta impreuna cu praful de copt si mirodeniile se adauga dintr-o data la acest amestec. Se adauga apoi, nucile tocate, stafidele si curmalele. Se toarna aluatul in tava si se orneaza cu jumatati de nuca. Se coace pana trece testul scobitorii. Daca partea de sus se coace prea repede, se acopera cu hartie de copt.
E foarte, foarte bun si aromat. Nu omiteti coaja de portocale, sub nicio forma.Ii da un gust exceptional.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |