Chec cu pere

Cuptorul se preincalzeste si se pregateste tava de chec.
Mierea se amesteca cu 30 g de unt, cu 30 g zahar si se pune la foc mic, pana se topesc untul si zaharul.Apoi se mareste focul si se lasa pana capata o culoare galben deschis
.Se adauga cuburile de pere si se lasa pana acestea devin maro iar in vas nu mai este aproape deloc lichid
Se pun apoi intr-o strecuratoare si se lasa pana se scurg bine de tot, si se racesc.
Restul de unt( 190g) 150 g zahar, sarea si vanilia se bat spuma
Se adauga pe rand ouale, batandu-se bine dupa fiecare ou
Perele se amesteca in faina si apoi se adauga la unt
.Se toarna in tava de chec, se niveleaza, si se coace la foc mic pana trece testul scobitorii.Se raceste.
Gemul se pune pe foc, la topit, adaugandu-se sau nu, putina apa, depinde de cat e de tare, se da prin sita, si se glazureaza cu el checul racit.
sursa retetei: Micul bucataria noastra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |