Chec cu rabarbar

Ingrediente
- Rabarbar: 2 fire
- Pesmet: 2 linguri
- Oua: 4
- Sare: putina
- Zahar: 120 g
- Unt moale: 140 g
- Zahar vanilat : 1 plic
- Scortisoara: putina
- Nuci macinate: 50 g
- Faina: 300 g
- Praf de copt: 1 lingurita
Reteta postata in forum de Micul
Ultimul dulce cu rabarbar, incercat anul asta, a fost checul.Foarte, foarte bun, chiar n-are nicio legatura cu " prajitura din paine ", cum caracterizez eu checul. E super bun aluatul, dar cand dai de cate o bucatica acrisoara de rabarbar e de-a dreptul minunat.
Reteta din " secretele bucatariei ".
Rabarbarul se curata, se spala si se taie bucatele. Se amesteca apoi cu pesmetul. Eu n-am pus pesmet. Se bate untul moale cu zahar, vanilie, scortisoara si sare. Se adauga oale, unul cate unul, faina cu praful de copt si nucile taiate, apoi bucatile de rabarbar. Se toarna aluatul in tava de chec, unsa si tapetata si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii.
untul batut cu zahar si restul ingredientelor, eu am pus si zahar brun, adaugate ouale, cate unul
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |