Chec Madeira

Ingrediente
- Lamai: 1
- Zahar tos: 275 g
- Apa: 35 ml
- Unt moale: 225 g
- Oua: 4
- Faina: 250 g
Specific:
UniversalTimp Preparare:
60 de minutePortii:
6Complexitate:
UsorTara:
PortugaliaCategorii:
ChecuriReteta postata in forum de Micul
Ce legatura exista intre numele checului si insula, habar n-am, nu stiu nici macar daca o fi existand vreuna. Poate ca legatura o voi vedea dupa ce voi vizita insula;checul mi-a placut mult, deci daca o sa-mi placa si insula, asta ar fi legatura.
Pentru cineva caruia nu-i prea plac checurile, fac destul de multe, dar de data asta, chiar nu-mi pare rau, e super bun, iar coaja de lamaie confiata, e bestiala.
Reteta, din carticica pe care in sfarsit am reusit s-o fotografiez, sa i-o pot arata si Zazuzei.
Se incalzeste cuptorul, se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se curata lamaia, cu un curatitor de zarzavaturi, apoi cu un cutit ascutit, se taiue cat mai bine partea alba, sa ramana doar partea galbena. Coaja astfel obtinuta se taie fasii subtiri si lungi. Se pun fasiile de coaja intr-un vas, se acopera cu apa si se pun pe foc. Se lasa sa fiarba 1 min., se apala cu apa rece, si se repeta aceasta operatiune. Intr-un alt vas se pun 50 g zahar si cei 35 ml apa, se da drumul la foc moale, si se lasa pana se topeste zaharul. Se adauga cojile de lamaie si se lasa 5 min. sa fiarba., sau pana arata sticloase. Cu o furculita se scot din sirop, si se pun pe hartie de copt, la racit.
Untul moale se bate cu zaharul, si se adauga pe rand ouale. Faina se cerne in acest amestec si se omogenizeaza destul de repede. Se toarna aluatul in tava, se acopera uniform cu coaja de lamaie glasata si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |