Cheescake cu fructe de padure

Ingrediente
- Biscuiti: 300 g
- Unt: 150 g
- Zahar pudra: 2 linguri
- Cacao: 1 lingura
- Branza de vaci: 300 g
- Mascarpone: 250 g
- Frisca: 350 ml
- Zahar pudra: 200 g
- Gelatina: 5 g
- Fructe de padure: 400 g
Blat de biscuiti:
-300 g biscuiti petit beure
-150 g unt
-2 linguri zahar pudra
-1 lingura cacao
Biscuitii se sfarama, se amesteca cu zahar, cacao si unt topit. Se pune compozitia intr-o forma de copt detasabila, pe hartie de copt si se coace 7-8 minute. Eu am lasat-o 10 minute si a iesit cam prea crocant
Crema:
-300 g branza de vaci
-250 g mascarpone
-350 ml frisca
-200 g zahar pudra
-5 g gelatina (optional) eu nu am pus
-400 g fructe de padure
Fructele de padure se paseaza pana rezuolta un piure fin. Altfel e neplacut sa simtim printre dinti samburii fructelor.
Branza se amesteca cu zaharul pudra, se adauga mascarpone si se bate cu mixerul pana rezulta o crema fina si spumoasa.
Se adauga frisca batuta.
Pe o tava punem blatul de biscuiti si inelul detasabil si punem jumatate din crema de branza. In cealalta jumatate punem 3 linguri din piureul de fructe, apoi punem crema roz peste cea alba
Jeleu de fructe:
-piureul de fructe de padure
-2-3 linguri zahar
-5 g gelatina
-2 linguri apa (optional)
Gelatina o hidratam in putina apa.
Piureul il amestecam cu zaharul si il fierbem pana se topeste zaharul. Apoi il luam deoparte si adaugam gelatina hidratata. Amestacam si lasam sa se racoreasca dupa care turnam peste crema de branza. Punem tava la frigider pana se incheaga jeleul
Apoi scoatem inelul detasabil si putem servi o felie delicioasa de cheesecake
Reteta postata in forum de Criss.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |