Chifle pentru hamburgeri, pljeskovica, sandviciuri

Ingrediente
- Apa calda: 480 ml
- Zahar: 3 linguri
- Sare: 2 lingurite
- Drojdie proaspata: 40 g
- Faina: 900 g
- Supa cu ulei de masline: 6 linguri
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
180 de minutePortii:
10-12Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Paine de casaSe face o maia... se inmoaie drojdia cu putina apa, zaharul si putina faina si se lasa sa creasca cateva minute
Apoi intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu sarea se adauga maiaua crescuta , apa calduta adaugata putin cate putin, la fel si uleiul si se framanta pana cand aluatul se desprinde de pe maini(bineinteles acest aluat se poate framanta si in masina de paine
Aluatul obtinut se strange intr-o bila, se unge cu ulei, se infoliaza si se da la frigider pentru 2-3 ore...nu va speriati ca mine aluatul si in frigider fiind a crescut si-a dublat volumul ba si mai mult
La expirarea timpului se unge masa cu ulei, se pune aluatul pe masa si se framanta f putin atat cat sa iasa aerul din el. Se imparte apoi in bile de aproximativ 120 de gr se aplatizeaza cat doriti de mare sa fie chifla(eu am vrut sa nu fie f crescute fiindca le-am folosit la pljeskavica si nu mai puteam sa muscam din ele)
Se pun in tava(pe hartie de copt sau in tava unsa cu putin ulei) in cuptorul putin incalzit(la 40 de gr) si in cuptor se pune si un vas cu apa calda.Se lasa cca 30 de min la crescut
Se ung cu lapte si daca doriti se pot presara cu susan(sau cu orice doriti)
Se pun la copt la 210 grade pentru aproximativ 30-35 de min
Reteta apartine Laurei Laurentiu-Cuina Banateana
Miezul este f pufos iar coaja putin crocanta insa nu f mult...exact atat cat trebuie.
Le puteti folosi pentru hamburgeri, sandviciuri, etc
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |