Chiftelute cu sos

Ingrediente
- Carne tocata de porc: 1 kg
- Oua: 4
- Cartofi fierti: 2
- Usturoi: 1 capatana
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Cimbru: dupa gust
- Pasta de rosii: 3 linguri, pentru sos
- Faina: 1 lingurita
- Zahar: 1 lingurita
- Dafin: 2 frunze
- Apa: o cana
Specific:
UniversalTimp Preparare:
60 de minutePortii:
4-6Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu carneReteta postata in forum de Janet
Intr-un bol punem carnea tocata ,adaugind cartofii fierti dati prin razatoarea cu ochiuri mici
apoi usturoiul pisat,ouale si condimentele.Framintam bine.Punem o tigaie la incins in care punem ulei si cu
palmele umede facem chiftelele pe care le prajim pina se rumenesc frumos.Dupa ce s-au prajit le-am pus intr-o cratita
si peste ele am pus un sos format din:
Intr-un bol punem pasta de tomate ,faina ,zaharul sarea ,amestecam bine si apoi punem apa.Tot amestecul il punem peste
chiftelutele din cratita ,punem si frunzele de dafin si lasam pe foc ,sa dea citeva clocote.
Daca sosul se ingroasa prea mult mai adaugam un pic de apa .
Servim linga piure de cartofi,orez sau in cazul meu,macaroane.Este una dintre mincarurile preferate ale lui Dragos,baiatul meu
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |