Chiftelute pe suport de portocala

Ingrediente
- Portocale: 1 bucata
- Carne de pui/porc/vita: 300
- Cartofi fierti: 1 bucata
- Morcovi: 1 bucata
- Ceapa: 1 bucata
- Usturoi: 2-3 catei
- Patrunjel: o legatura mica
- Marar: o legatura mica
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Oua: 2 bucati
- Faina: 1-2 linguri
- Ulei: pentru prajit
sursa retetei: Marcela-Constantin Bucataria noastra
Se da carnea prin masina de tocat carne
cartoful se curata de coaja, se fierbe, se scurge de zeama apoi se paseaza
ceapa si morcovul se dau pe razatoare apoi se calesc in putin ulei
verdeturile se taie marunt
Intr-un castron amestecam bine toate ingredientele
punem faina pe masa de lucru si formam bilute din compozitia de chiftele (cam cat o nuca) le dam prin faina
Incingem uleiul intr-o tigaie si punem la prajit chiftelutele, sunt gata cand se rumenesc pe toate partile
cu ajutorul unor scobitori prindem chiftelutele in portocala apoi decoram portocala formand o fata(par din ceapa verde sau ardei gras ori patrunjel, ochi din piper, nas de morcov, gura din rosie sau ardei rosu)
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |