Chihlimbar de pepene

Ingrediente
- Coaja de pepene: 1 kg
- Zahar: 1kg
- Lamai: 1 bucata
- Otet: 300 ml
- Apa: 2.5 l
Specific:
RomanescTimp Preparare:
30 de minutePortii:
4 - 6Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Muraturi in otetReteta postata in forum de cretu-veronica22
(Reteta apartine Mirelei Miclescu)
Se curata coaja de pepene de partea verde,se taie bucatele mici,cuburi sau cum va plac.
Se pun 2 litri de apa la fiert .Cand apa clocoteste se pune otetul si apoi cojile pregatite.
Otetul intareste coaja si nu se mai farama.
Se lasa la fiert o ora si jumatate pana coaja devine sticloasa,transparenta.
Se scurg de apa si se clatesc foarte foarte bine sa nu mai miroasa a otet. Zaharul se pune la fiert cu 500 ml apa iar cand clocoteste se adauga bucatelele de coaja scurte bine ,bine,zeama de lamaie si daca doriti un plic de zahar vanilat.
Se lasa la fiert pana se leaga siropul ,il incercam intr-o farfurie.Nu se lipeste dulceata,se amesteca din cand in cand pana e gata
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |