Choux a la creme

Ingrediente
- Ulei: 1 cana
- Apa: 2 cani
- Faina: 2 cani
- Oua: 7
- Sare: dupa gust
- Lapte: 650 ml, pentru crema
- Oua: 3
- Zahar: 250 g
- Faina: 125 g
- Vanilie: cat este nevoie
- Frisca: 400ml
- Zahar pudra: cat este nevoie
Mod de preparare coji
Se pune apa, uleiul, sarea la fiert se ia de pe foc si
se adauga faina apoi se amesteca bine sa nu se faca cocoloase
se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare
Timpul de coacere a cojilor fiind de 20 min.(cana folosita are 200ml)
Apoi se prepara crema de vanilie astfel :ouale zaharul si faina se amesteca si se subtiaza cu 200ml lapte.Restul de lapte se pune la fiert .Dupa ce a fiert laptele se amesteca cu restul compozitiei si se fierbe incontinuare pana ce se ingroasa.
Cojile coapte si racite li se decupeaza capacul se umple cu crema de vanilie rece iar deasupra cremei se pune frisca ,se aseaza capacul si se pudreaza cu zahar.
sursa retetei: Lory bucataria noastra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |