Ciorba de macris

Reteta postata in forum de Micul
Se pune uleiul la infierbantat, apoi se adauga macrisul spalat si taiat marunt, pe cat se poate, bine scuturat de apa. Se lasa sa se caleasca putin macrisul. Eu fac asa pentru ca asa isi lasa macrisul acreala si ciorba iese bine acrisoara. Daca nu vreti sa fie foarte acra ciorba, se pune apa si macrisul taiat se fierbe doar, nu se mai caleste. Deci cum fac eu, se lasa la calit, apoi se pune apa, doar cat sa-l acopere, sare, ceapa curatata si crestata, si se lasa pana se inmoaie bine macrisul. Se adauga apoi lapte batut si iaurt, sau doar iaurt, sau doar lapte batut, fiecare cum ii place, si doua, trei linguri de smantana. La sfarsit se pun trei, patru oua batute, se mai lasa putin, se gusta de sare, si gata ciorba.
Macrisul pus la calit
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |