Ciorba radauteana 1

Ingrediente
- Piept de pui: 1
- Morcovi: 3
- Pastarnac: 1
- Telina: 1
- Ardei: 1
- Ceapa: 1
- Catel de usturoi: 7
- Patrunjel verde: cateva fire
- Galbenus de ou: 3
- Smantana: 200 g
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Otet: 2 linguri
Reteta postata in forum de Felis
Incepem cu legumele si zarzavaturile. Curatam ceapa, morcovii, pastranacii si telina. Indepartam cotoarul ardeiului si inlaturam samburii. Apoi spalam toate legumele sub jet de apa.
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.
Patrunjelul verde il spalam bine si il tocam foarte marunt
Intr-o oala, punem 4 litri de apa si adaugam pieptul de pui intreg (eu l-am taiat in 2 bucati) cu sare. Lasa, sa dea in clocot, adunam spuma si adaugam ceapa, morcovii, pastranacii, telina si ardeiul intregi.
Lasam sa fiarba timp de 45 minute sau pana ce atat carnita cat si legumele sunt fierte.
Dupa 45 minute, totul este fiert, asa ca scoatem atat legumele cat si carnita intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Oala cu supa o tragem de pe foc pana pregatim legumele, zarzavaturile si carnita
Dupa ce s-au scurs si racit putin, tocam morcovii in cubulete mici.
Ardeiul capia il decojim neaparat si il taiem deasemenea cubulete
Ceapa, pastranacii si telina le punem intr-un castron si le pisam cu blenderul pana obtinem un piure
Carnita ,dupa ce este scursa si racita putin (atat cat sa nu ne arda la mana), o taiem fasiute mici -daca se raceste putin, se taie mai bine
Din supa in care au fiert carnea si legumele punem intr-un vas 350 ml supa
In alt vas punem 3 galbenusuri, le frecam bine cu o lingura de lemn
Peste galbenusuri adaugam smantana si amestecam, pana la omogenoizare
In aceasta compozitie adaugam supa pe care am oprit-o (cei 300ml) si amestecam pana se omogenizeaza complet
Cand avem totul pregatit, punem din nou pe foc oala cu supa in care au fiert carnita si legumele. Adaugam in supa piureul obtinut din ceapa, telina si pastranaci si amestecam
Adaugam in supa si carnita maruntita
Mai adaugam si morcovii si ardeii taiati cubulete. Si amestecam.
Peste acesta ciorbita formata, adaugam compozitia din galbenusuri si smantana si amestecam
Condimentam cu sare si piper dupa gust-eu mai trisez si cu delikat), ii mai dam un clocot, dupoa care tragem oala deoaparte si adaugam otetul
Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, amestecam si ciorbita este gata
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |