Ciuperci gratinate

Ingrediente
- Cartofi: 5
- Ciuperci: 250 g
- Usturoi: 2 catei
- Unt: 1 lingura
- Smantana: 4 linguri
- Lapte: 100 ml
- Cascaval: 100 g
- Dafin: 1 frunza
- Patrunjel: dupa gust
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
Specific:
UniversalTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2-3Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu ciuperciReteta postata in forum de Felis
Cureti cartofii, ii fierbi intregi in apa cu sare, apoi ii scurgi si ii tai felii de 5 mm grosime.
Separat, cureti ciupercile, le tai felii si le prajesti in ulei bine incins, adaugi putina sare, piper si foaia de dafin, amestecand continuu (eu am amestecat... da nu chiar continuu... ca ma plictisesc), pana scade bine zeama si ciupercile incep sa se rumeneasca ushor.
Intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, asezi cartofii si ciupercile in straturi succesive.
Separat, amesteci smantana, laptele, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, sare si piper, apoi torni sosul peste straturile de cartofi si ciuperci. Razi desupra cashcaval si lasi forma la cuptor pt 25-30 min pana se rumeneste frumos deasupra (eu am lasat0o doar 20... am vrut sa nu fie asa rumenita).
Merita sa o faceti... mie mi-a placut foarte mult!
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |