Ciuperci pe pat de orez

Ingrediente
- Ciuperci: 2 conserve
- Orez: 300 g
- Ceapa alba: 1 bucata
- Ceapa rosie: 1 bucata
- Patrunjel: 1 legatura
- Ulei: 100 ml
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Vegeta: dupa gust
- Boia de ardei dulce: dupa gust
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
30 de minutePortii:
2-4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri de postReteta postata in forum de MihaelaT
M-am inspirat dupa reteta lui Vio_dreams, "Ciuperci pe pat de mamaliga" si am facut-o cu orez.
Se prăjesc ciupercile in 50 ml ulei. Când sunt gata se adaugă ceapa albă şi se mai lasă pe foc până devine sticloasă. Se adauga sare,piper,vegeta, pătrunjelul tocat mărunt şi se lasă deoparte.
În acest timpse fierbe orezul în apă cu vegeta. Când este aproape fiert, se scurge de apă păstrându-se o cană. Într-o cratiţă se încinge 50 ml ulei, se căleşte ceapa roşie, se adaugă o linguriţă de boia, orezul şi apa. Se fierbe la foc domol până scade apa. La final se adaugă sare şi piper după gust.
Într-o tavă de cozonac se pune folie de aluminiu care se unge cu ulei. Se pune un strat de orez, amestecul de ciuperci şi un nou strat de orez. Se nivelează şi se dă la cuptorul încins circa 30 minute. Când e gata se lasă puţin să se aşeze, se răstoarnă cu grijă pe un platou, se îndepărtează folia de aluminiu şi se ornează cu ardei roşu.
Se taie felii şi se serveste
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |