Colac de paine

Ingrediente
- Faina: 1kg
- Lapte: 500ml
- Oua: 3
- Drojdie uscata: 2 pliculete
- Ulei: 100 ml
- Sare: 1 lingurita
- Zahar: 1 lingurita
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
180 de minutePortii:
1Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Paine de casaPasul 1. Aluatul
Drojdia se inmoaie in lapte impreuna cu zaharul si se lasa putin la odihnit
Se dauga ouale(la temperatura camerei) batute bine, apoi sarea, uleiul si dupa aceea putin cate putina faina, in functie de consistenta aluatului se foloseste sau nu toata faina...daca aluatul nu se mai lipeste de maini nu este necesara chiar toata faina
Lasam aluatul la crescut o ora il acoperim si-l ferim de curent si sursa de apa
Cand aluatul este destul de crescut il impartim astfel: 3 suluri si 9 bile(una dintre bile o aplatizam si o punem in mijlocul colacului) si inca o bila pe care o punem de-o parte pentru a realiza din ea decorul din trandafirasi+frunze
Pasul 5. Sulurile unite

Sulurile unite la capete si in mujlocul lor una dintre bile pe care o aplatizam cu mana pana ce se uneste de toate marginile colacului
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |