Coliva

Ingrediente
- Arpacas/grau: 1 kg
- Nuca: 1 kg
- Zahar: 1 kg
- Sare: putina
- Esenta de rom: 4
- Coaja de lamaie: de la 2 lamai
- Apa: 12 cani
- Orez: 1 ceasca
- Gris: 1 ceasca
- Biscuiti: 200 g
- Cacao: 4-5 linguri
Ingrediente:
1 kg.de arpacas(grau dar fierbe mai greu)
1 kg.de nuca care se pune putin inti la cuptor apoi cu aj.robotului 3 sferturi de kg se marunteste iar un sfert se da prin masina de nuca.
1 kg de zahar
putina sare
4 esente de rom Dr.Otker
coaja rasa de la 2 lamii
12 cani de ceai cu apa
1 ceasca mare de cafea cu orez
1 cescuta de cafea mica cu gris
200 gr.biscuiti dati prin robot si apoi macinati fin
cacao 4-5 linguri pentru cruce.
Mod de preparare.
Se alege arpacasul se spala si se pune la inmuiat de seara pina dimineata
Se mai clateste in citeva ape si apoi se pune la cuptor intr-o oala mai mare trebuie sa tineti cont ca el mai creste si se mai pune si zaharul In momentul cind incepe sa dea in clocot se pune orezul. Se continua fieberea pina obsorbit tot lichidul, atunci se scote si se pune zahrul si se fierbe la foc mic . Compozitia se va lichefia dar pe parcurs ea isi revine si se ingroasa.
Cind incepe din nou sa clocoteasca se pune grisul in ploaie si se amesteaca sa nu faca cocoloase si incepe sa se ingroase compozitia.se adauga nuca sise aseaza pe pe platou , tava
Se asterne praful de biscuit care a fost dat prin sita sa fie fin se face o cruce din bomboane sau cacao
sursa retetei: Marcela Constatin bucataria noastra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |