Cornetti - cornuri cu ciocolata

Ingrediente
- Faina: 500 gr
- Unt: 50 gr
- Drojdie: 1 plic
- Lapte: 150 gr
- Oua: 2
- Zahar: 150 gr
- Lapte: 250 ml
- Apa: 100 ml
- Zahar: 100 gr
- Faina: 50 gr
- Cacao: 30 gr
- Ciocolata: 50gr
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
210 de minutePortii:
10-12Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Aluaturi diverseTopim drojdia in lapte caldut Amestecam faina+zaharul+untul
Adaugam ouale intregi si framantam apoi treptat laptele amestecam pana la omogenizare
In cazul in care e un pic lipicios framantati cu mana infainata(aprox 5 min)Rezultatul trebuie sa fie o bila care nu se lipeste, eventual se mai adauga 1 lingura faina
Se pune aluatul la crescut 2 ore.
Apoi impartim aluatul in 3 bile
Fiecare bilao intindem si mai apoi o taiem in 4 si pe fiecare triunghi punem
Crema din:
250 ml lapte
100 ml apa
100 gr zahar
50 gr faina
30 gr cacao
50gr ciocolata
Se amesteca faina,zaharul+cacao Se adauga laptele amestecat cu apa si se amesteca.Puneti pe foc,adaugati si ciocolata rupta bucatele si amestecati in aceiasi directie pana se ingroasa.Luati de pe foc si lasati-o sa se raceasca.Infasuram de la baza spre varf le asezam in tava (pe o hartie de copt)ungem cu galbenus+o lingura de lapte, mai lasam la crescut si coacem la 180 grade pentru 15 min
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |