Cornulete fragede - Reteta copilariei

Ingrediente
- Unt: 200 g
- Smantana: 200 g
- Bicarbonat de sodiu: 1/2 lingurita
- Otet: 1 lingura
- Faina: 450 g
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
180 de minutePortii:
30Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Aluaturi diverseReteta apartine Nataliei-Alfinuta
Se "stinge" bicarbonatul cu lingura de otet
Se pune intr-un castron smantana si untul la temperatura camerei se adauga si bicarbonatul de sodiu stins apoi incet, incet, adaugam faina pana cand obtinem un aluat elastic si neted, nelipicios
Se infoliaza si se tine in frigider pentru o ora
Apoi impartim aluatul in mai multe bucati si din fiecare bucata intindem o foaie rotunda pe care o taiem in 8 triunghiuri
Pe fiecare triunghi punem gem sau rahat, marmelada cu nuca...etc
infasuram de la baza spre varf
Cornuletele se aseaza in tava neunsa(pe hartie de copt de preferat) si se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc usor
Fierbinti se pudreaza cu zahar
Sunt absolut delicioase !
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |