Cornuri cu umplutura dulce de Post

Ingrediente
- Faina: 350 g
- Apa: 200 ml
- Ulei: 6 linguri
- Coaja rasa de lamaie: dupa gust
- Drojdie uscata: 1 plic
- Sare: putina
- Zahar: 6 linguri
- Miere: 1 lingura
- Ciocolata de post: 50 g
- Zahar pudra: 1 lingurita
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
30 de minutePortii:
2-4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Dulciuri de postsursa retetei: Monica-Elizabet
Se pune jumatate din faina intr-un castron adanc, se face o gaura in mijlocul fainii si se pune in ea drojdia "topita" in putina apa calduta si un varf de cutit de sare.
Se amesteca bine, apoi se adauga pe rand cele 6 linguri de ulei, zaharul cate putin, coaja de lamaie rasa, restul de apa si incet, incet se pune cealalta jumatate de faina pana cand aluatul devine elastic si usor de modelat...atentie poate sa nu intre toata faina, depinde si de celelalte ingrediente
Se framanta cateva minute pe masa infainata apoi se lasa la loc calduros la crescut.
Se intinde foaia si se taie in 8 triunghiuri se pune gem sau ciocolata de post pe fiecare triunghi, se ruleaza de la baza spre varf si se pun in tava tapetata
Tinem din nou tava la loc cald pentru 15-20 de min apoi ungem cornurile cu un sirop preparat din o lingura de miere diluata cu o lingura de apa si punem la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de min la foc potrivit(verificati se pot coace inainte)
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |