Cosulete din ciocolata

Ingrediente
- Ciocolata neagra: 200 g-pentru cosulete
- Ciocolata alba: 100 g-pentru cosulete
- Budinca de vanilie: 1 bucata-pentru crema
- Frisca lichida: 200 ml-pentru crema
- Zeama de lamaie: de la 1 lamaie-pentru crema
- Fructe: pentru decor
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Bomboane, fursecuriPahare sau cesti le pui la congelator(eu am folosit cesti de cafea)si se lasa sa se raceasca cam 30 min.
Topim ciocolata alba si separat ciocolata neagra la abur si cu un sprit sau lingutita punem forme neregulate in cana sau pahar de ciocolata alba peste care punem ciocolata neagra si acoperim tot interiorul canii sau paharului,luand pe rand canile din cogelator.
Canile se pun din nou la congelator si se mai lasa cam 30 min.
Se scot canile si se introduc cateva sec intr-u vas cu apa fierbinte,se desprind cu ajutorul unei lame subtiri de cutit si se scot din cana formele de ciocolata.
Umplem apoi cosulete cu crema fcauta din budinca preparata dupa indicatiile de pe plic si batuta apoi cu frisca si putina zeama de lamaie,pentru o tenta acrisoara.
Decoram cu fructe
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |