Cotlet de porc in sos de vin rosu

Reteta postata in forum de doy
Aceasta reteta o am de pe bogul lui Laura Adamache @};- o minune de friptura
Prajim cotletele pentru 4 minute pe fiecare parte in 4-5 linguri de ulei intr-o tigaie destul de larga astfel incat sa nu fie nevoie sa suprapunem feliile de carne.Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti saram si piperam, adaugam cateii de usturoi taiati in feliute subtiri, crengutele de maghiran si frunzele de salvie rupte in bucatele .Punem vinul rosu si lasam tigaia pe foc mic, fara capac. Cand vinul s-a evaporat aproape in totalitate adaugam un pahar mic de apa si acoperim tigaia. In cazul in care cotletele nu sunt fragede dupa primul pahar de apa, mai adaugam unul , acoperim tigaia si o lasam pe foc mic pana cand sosul scade.
Cand carnea este frageda si sosul a scazut si a capatat o consistenta cremoasa, stingem focul si servim alaturi de mamaliga,in cazul meu pireu.
Daca nu aveti maghiran sau salvie, le puteti inlocui cu cimbru.Eu am folosit doar cimbru uscat .
Aceasta fripturica este atat de gustoasa ca nu te mai saturi de ea :D
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |