Covrigi Brasoveni cu mac & susan

Se pune drojdia la inmuiat in lapte caldut impreuna cu zahar si se lasa 10 min
In faina cernuta amestecam sarea, rasturnam apoi drojdia inmuiata in lapte si adaugam pe rand, apa calduta, ouale, untul moale se obtine un aluat nelipicios care se poate modela f usor.
Se lasa la crescut cca 40 de min
Se framanta din nou aluatul de cateva ori apoi se rup bucatale se formeaza suluri de 40 cm. si groase cat un deget dar mai subtiri spre capete. Tinanad cu mainile de capete se face o bucla si se mai rasuceste odata bucla fara sa dam drumul la capete. Apoi se aduc capetele si se dau peste bucla lipindu-se de ea.
am citat exact cum am gasit pe culi(explicatie data de adidutu)
Am pus o oala cu apa la fiert am caramelizat 4 linguri de zahar brun apoi am rasturnat apa peste zahar si am lasat sa dea in clocot
Dupa modelam covrigii ii scufundam in apa pana cand ies la suprafata, se scot apoi pe farfurie se lasa la scurs, se dau fie prin sare grunjoasa fie prin mac, susan...orice doriti....se aseaza in tava si se pun la copt in cuptorul preincalzit...se coc pe ambele parti pana se rumenesc la 180 gr
Daca doriti mai rumeniti dati 1-2 min drumu la foc de deasupra
Aluatul, pus la crescut, sulul mai gros la mijloc si mai subtire spre capete
O data capetele puse unul peste altul, si rasucite, aduse peste partea de jos...apasati putin altfel se desfac la "oparit", si intors pe partea cealalta
Pusi la oparit in apa cu zahar caramelizat
Asezati in tava gata de copt, presarati cu sare(fina si susan alb)
Sursa retetei:Monica-Elizabet
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |