Cozonac cu umplutura netraditionala

Ingrediente
- Faina: 250 gr
- Drojdie uscata: 1 cub
- Galbenus de ou: 2
- Zahar: 2 linguri
- Sare: 1 varf de cutit
- Lapte: 100 ml
- Apa: 50 ml
- Ulei: 25 ml
- Coaja rasa de lamaie: 1 lamaie
- Lapte condensat: 100 ml
- Cacao: 2 lingurite
- Nuca de cocos: 100-125 gr
Se pune drojdia la inmuiat in lapte+zahar, se adauga apa, uleiul, galbenushurile batute putin cu mixerul si cu sare(sa se mai inchida la culoare)
Se adauga coaja de lamaie si apoi putin cate putin adaugati faina
Aluatul se lasa sa creasca 35-40 de min apoi l-am impartit in 3 bile, fiecare bila am intins-o cu sucitorul obtinem 3 foi si le umplem cu
Umplutura din:
100 ml lapte condensat
2 lingurite de cacao
100-125 gr nuca de cocos
Pe fiecare foaie intra aproximativ 2 linguri de umplutura
Rulam fiecare foaie si obtinem 3 rulade(rulouri) pe care le impletim, indroducem marginile in interior(sa nu curga umplutura)
Punem cozonacul in tava si lasam din nou la crescut cca 30 de min
Preincalziti cuptorul
Puneti la copt la foc potrivit pentru 20 de min. Dupa aceste 20 de min se scoate din cuptor si se pune deasupta un sirop din 50 ml lapte cu o lingurita de zahar si se lasa in continuare la copt pana s-a rumeneste deasupra
Sursa retetei: idee umplutura mihaela simiuc
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |