Crema de zahar ars

Se alege o oala dupa care sa nu va para rau :) daca se arde putin
Se pun 4 linguri de zahar si se pune oala pe foc mic si se lasa sa se caramelizeze zaharul, se tot invarte astfel incat siropul de zahar sa se prinde pe tot fundul oalei si pe peretii ei
Se lasa sa se raceasca
Intr-un castron se bat ouale intregi cu zaharul(150 gr) si zaharul vanilat, se adauga laptele si se mixeaza bine
Apoi se strecoara aceasta compozitie prin sita de ceai si se pune in oala cu zaharul caramelizat
Se acopera cu o folie de aluminiu sau un capac si se pune in cuptorul preincalzit(de preferat oala aceasta se pune pe baie de abur ca sa "fiarba" incet si crema sa nu faca gaurele) eu nu aveam timp asa ca am pus-o direct in cuptor la foc potrivit cca 35-40 de min
in ultimele 5-10 min se scoate folia
Se lasa la racit, apoi se pune in frigider
Peste cateva ore sau chiar a doua zi se rastoarna pe un platou si se taie bucati
Se poate servi simpla, cu frisca sau sirop din ciocolata topita
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |