Cremsnit - Cremes

Aluatul 1:
7 linguri de ulei,7linguri de apa,14 linguri de faina,un praf de sare.se face un aluat potrivit de tare(cat sa poata fi intins).daca e prea tare se mai adauga apa.
Aluatul 2:
7linguri de ulei se amesteca cu 7 linguri de faina.se obtine o pasta groasa.
Se intinde aluatul 1 peste care se adauga aluatul 2.
Se impacheteaza si sa da la frigider pt 30 min
Am rulat aluatul dupa ce le-am pus unul peste altul apoi m-am apucat din nou sa le intind si le-am impachetat in 4
Apoi am intins din nou(de 2 ori cat era tava mea) am copt o foaie asa intreaga si una am taiat-o in patrate de la inceput si apoi am copt-o(asa am citit pe undeva si mi sa parut practic)
Amestecam cu mixerul laptele (400 ml) cu amidonul si cu galbenusurile
Punem pe foc restul de lapte cu zahar si cand fierbe adugam treptat compozitia de oua. Amestecam sa nu se prinda.se adauga si vanilia. Cand s-a ingrosat si omogenizat bine pune 100 g unt bucatele., amestecam cu lingura de lemn si dam apoi crema la racit.
Pentru ornat:
300g frisca batuta sau simplu pudrata cu zahar
Se aseaza in tava o foaie(cea intreaga), apoi punem toata crem peste foaie, nivelam frumos si acoperim cu cealalta foaie taiata deja patrate.deasupra intindem frisca batuta.
Se lasa la frigider o zi
sursa retetei: foaie bits desprecopii - crema vero bucataria noastra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |