Cuburi cu lapte

Ingrediente
- Foi de pandispan: un pachet
- Lapte: 1 l
- Amidon: 100 g
- Zahar: 4 linguri
- Ciocolata alba: 100 g
- Margarina/unt: 250 g
- Zahar pudra: 150 g
- Ciocolata cu lapte: 200 g, pentru glazura
- Lapte: 5 linguri , pentru glazura
- Zahar: 3 linguri, pentru glazura
- Margarina/unt: 150 g, pentru glazura
Reteta postata in forum de Felis
De foarte mult timp vreau sa fac aceasta prajitura... In sfarsit am reusit (nu am gasit foile de pandispan care trebuiau, dar am luat unele mai mici). Multumesc Laura pentru aceasta reteta... cu un gust cu adevarat delicios...
Reteta am preluat-o si am preparat-o intocmai, de pe blogul Laurei
Preparare crema de lapte:
Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Adaugam laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase.
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. (eu am scos pe balcon pentru a se raci mai repede, dar am amestecat din cand in cand in compozitie pentru a nu face crusta deasupra)
Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte. (eu am adaugat crema de lapte in margarina mixata cu zahar, cate o lingura- am incorporat-o treptat)
Preparare glazura:
Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.
Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.Intr-un pachet de pandispan sint 4 foi, deci am pus pe fiecare "ingredientele" expuse mai sus :)
Prima data am zis ca nu imi va iesi... mi s-au cam revarsat crema si glazura din prajitura... dar in final a iesit... Iar ce s-a revarsat ... nu mai era cand am vrut sa tai... se papase cu lingurita..
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |