Cuib de viespi

Ingrediente
- Faina: 500 g
- Drojdie: 25 g
- Zahar: 3 linguri
- Ulei: 50 ml
- Galbenus de ou: 4
- Lapte: 200 ml
- Apa: 100 ml.
- Sare: 1/2 lingurita
- Coaja de lamaie: cat este nevoie
- Unt moale: 200 g, pentru crema
- Zahar: 100 g, pentru crema
- Nuca macinata: 250 g, pentru crema
- Lapte: 125 ml., pentru sirop
- Zahar: 150 g., pentru sirop
- Vanilie: dupa gust., pentru sirop
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus , dupa care se pune la dospit , pana isi dubleaza volumul
.Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi .
Se amesteca untul moale cu zaharul ,pana se obtine o crema iar apoi se adauga nuca macinata.
Pe fiecare foaie intinsa se pune un strat din aceasta crema , dupa care se ruleaza si se taie bucati de circa 4 cm. sau cat de inalta este tava. Intr-o tava tapetata , se aseaza bucatile taiate din rulou , una langa alta dar lasand un pic de spatiu intre ele.Se mai lasa la crescut cam 30 de min. dupa care se pun in cuptorul incins la 180° . Dupa circa 20 min. se scoate tava din cuptor si se varsa deasupra placintii siropul , obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia. Se introduce din nou in cuptor si se lasa pana se coace bine.
Aluatul se poate framanta si dospi in masina de paine
cu ingredientele puse in ordinea urmatoare
ulei
apa
lapte
oua
sare
zahar
faina
o gaurica mica si am pus drojdia
programul deora si 20 de min a durat procesul de framantare +dospit
rulourile taiate si puse in tava
sursa retetei: moni-bucataria noastra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |