Dorset - Prajitura cu mere

Ingrediente
- Unt la temperatura camerei: 225 g
- Mere: 450 g
- Zeama de lamaie: de la o lamaie
- Coaja de lamaie: de la o lamaie
- Zahar: 225 g
- Zahar vanilat : 1 plic
- Oua: 3
- Faina: 225 g
- Praf de copt: 2 lingurite
- Migdale: 25 g
- Zahar brun: 1 1/2 linguri
Reteta postata in forum de Micul
Reteta de pe Technicolor Kitchen .
Pentru servit eu am luat frisca naturala si gem acrisor.
Se curata merele, se taie felii, apoi bucatele micute si se stropesc cu zeama de lamaie
Migdalele se dau prin robot, sau se macina fin cu masina de macinat nuca.
Untul se bate cu zaharul, vanilia si sarea.Se adauga ouale, cate unul, batandu-se bine dupa fiecare ou adaugat.
Apoi se pune coaja rasa de lamaie, si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Se adauaga si migdalele, apoi merele scurse bine de zeama si uscate.Cred ca asta e cel mai important.
Se pune aluatul in tava unsa si tapetata si se presara cu zaharul brun.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |