Drob din ficat de pui

Ingrediente
- Ficat de pui: 500 g
- Carne de pui/porc/vita: 500 g
- Ceapa verde: 2 legaturi
- Ceapa uscata: 3-4 bucati
- Orez: 1/2 ceasca
- Patrunjel: 1 legatura
- Marar: 1 legatura
- Oua: 5 bucati
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Boia de ardei: dupa gust
- Ulei: pentru calit
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
60 de minutePortii:
4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Aperitive diverseSe calesc ficateii de pui impreuna cu ceapa uscata curatata si taiata(cum doriti)
Se toaca la masina de tocat carnea (eu in general folosesc vita sau piept de pui) apoi se caleste si ea putin
cand se racesc ficateii se dau si ei prin masina de tocat carne (sau se "zdrobesc" cu mixerul vertical) impreuna cu ceapa cu care au fost caliti
se taie marunt ceapa verde, patrunjelul si mararul
orezul trebuie sa fie fiert doar pe jumatate si scurs bine de apa
Se pun intr-un castron carnea tocata si calita, ficateii tocati+ceapa,orezul, ceapa verde+verdeturile taiate marunt, se bat bine 4 oua si se adauga si ele, se condimenteaza cu sare+piper si se amestecaa bine
Se tapeteaza 2 forme, de cozonac/chec sau o forma dreapta de prajitura...sau orice forma doriti(se unge cu unt si se presara faina)
se rastoarna in ambele forme compozitia pentru drob si se pun formele la copt pana aceste se rumeneste putin deasupra
Inainte sa-l scoatem din cuptor cu cateva minute batem bine 1 ou si punem putina faina/pesmet in el, sare si boia de ardei dulce sau iute si se unge cu aceasta compozitie drobul deasupra...se da la cuptor pana se rumeneste aceasta crusta
Se lasa la racit in tava (eu il pun chiar si la frigider in forma) apoi se taie felii(sau daca a fost copt in forma dreapta si nu iese atat de inalt se taie patratele de marimea dorita)
inainte de coacere dupa ce a fost compozitia pusa in tava se pot pune din loc in loc oua fierte pe mijlocul tavii(pe toata lungimea acesteia)
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |