Dulceata de capsuni cu vin alb

Reteta postata in forum de Felis
Am luat o revista la care am avut supliment un caiet cu retete Dr. Oetker. Eu nu am facut pana acum dulceata la care sa folosesc gelfix... nici nu eram adepta... preferam sa stau ore in bucatarie sa fierb dulceata... DAR... reteta asta suna atat de bine... ma tenta rau sa o incerc... si ... am incercat-o... Tocmai am gustat din ea... are o savoare... mmmmm ... deosebita...
Se spala capsunile, se lasa sa se scurga, se indeparteaza cozile, se taie marunt si se cantaresc 900 gr.
Se masoara 100 ml vin
Capsunile si vinul alb se pun intr-o oala. Continutul plicului Gelfix extra 2:! se amesteca cu zaharul si apoi se amesteca cu fructele pana cand se omogenizeaza. Se fierb la foc moderat, amestecand continuu. Se lasa minim 3 minute sa dea in clocot si apoi se ia oala de pe foc. Se indeparteaza spuma, se umplu borcanele, se sigileaza si se lasa apoi sa se sprijine pe capac cca 5 min
In timplul racirii borcanele se intorc de mai multe ori pt ca bucatile de capsuni sa se disperseze
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |