Eclere cu vanilie si frisca

Ingrediente
- Apa: 10 linguri
- Margarina/unt: 100 g
- Faina: 100 g
- Oua: 4
- Oua: 3, pentru crema
- Zahar: 120 g, pentru crema
- Faina: 3 linguri, pentru crema
- Vanilie: 2, pentru crema
- Lapte: 500 ml, pentru crema
Reteta postata in forum de Criss
Inainte de toate, trebuie sa va spun ca eu am aceasta reteta sub denumirea de "parlamentar".
Apa si untul/margarina se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca foarte bine si se adauga ouale pe rand, astfel incat dupa ce primul ou a fost nine amestecat si incorporat, il adaugam pe urmatorul.
Intr-o tava, pe hartie de copt punem cu poshul sau cu lingura gramajoare de aluat.. Coacem in cuptorul preincalzit, fara a deschide usa cuptorului 25 minute.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina si laptele si se fierbe la foc mic amestecand in continuu. Cand s-a ingrosat, se adauga albusurile spuma
Se taie cojile si se pune crema. Dupa ce crema s-a racit, se pune si un rand de frisca batuta.
Se glazureaza cu ciocolata topita
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |