Fasole batuta

Ingrediente
- Fasole: 500 g
- Ceapa: 2
- Ulei: cat este nevoie
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Cimbru: dupa gust
- Boia de ardei: dupa gust
Se pune fasolea la inmuiat de seara pana dimineata
Apoi se pune la fiert in apa cat sa o acopere, se lasa 2-3 minute si se arunca apa...procedeul acesta se repeta de 3-4 ori...
Se fierba apoi in apa curata(se poate pune in oala sub presiune pentru a fierbe mai repede, maxim 25-30 de min)
Se scurge fasolea de apa se pune intr-un vas de plastic si adaugam peste ea : sare, piper, boia,ulei, ierburile aromatice si mixam cu mixerul vertical pana obtinem o pasta fina
Se taie ceapa fideluta si se pune la calit in ulei, se stropeste cu boia de ardei(pentru culoare) apoi se aseaza peste fasolea batuta
sursa retetei: Monica-Elizabet
Se serveste cu muraturi
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |