Ficatei la cuptor

Ingrediente
- Ficatei de pasare: 500 g
- Rosii: 1
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Condimente: dupa gust
- Ceapa: 1
- Usturoi: cativa catei
- Ulei de masline: 5 linguri
- Vin alb: 1-2 linguri
Specific:
UniversalTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2-4Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu carneIntr-o tava care merge la cuptor se pune uleiul de masline, ceapa taiata fideluta, deasupra se aseaza ficateii se condimenteaza(nu se pune sarea de la inceput sa nu se intareasca)
Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la cuptor pana se rumenesc un pic pe partea respectiva apoi se intorc pe partea cealalta, se condimenteaza din nou
Atunci cand intoarceti ficateii puneti in locul din mijlocul ficateilor o rosie taiata rondele f subtiri, acoperiti din nou cu folia de aluminiu si dati din nou la cuptor
Cand considerati ca-s rumeniti destul ficateii, scoateti folia de aluminiu, zdrobiti usturoiul, amestecati-l cu putin sos din tava,1-2 linguri de vin alb, potriviti de sare si puneti sosul deasupra ficateilor
Mai lasati cateva minute la cuptor, se pune parunjel verde si se serveste cu garnitura de piure de cartofi
sursa retetei: Monica-Elizabet
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |