Franzela umpluta

Ingrediente
- Faina: 500 g
- Zahar: 35 g
- Unt: 50 g
- Sare: 15 g
- Drojdie uscata: 1 pachet
- Apa: 250 ml
Specific:
RomanescTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Aperitive cu foietajsursa retetei: Danelutza
Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar in putina apa
Varsam drojdia peste faina,adaugam untul la temperatura camerei,zaharul ,sarea si apa(putin cate putin)
se framanta 5 min si se lasa 2 ore la crescut
apoi intindem aluatul in forma dreptunghiulara, taiem pe margini(stanga-dreapta) fasii de 2 cm latime punem umplutura pe mijloc sunca, cascaval, masline, ciuperci(toate taiate cubulete), condimente, feliute de rosii
incepem sa impletim fashiile stanga-dreapta ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte(putem presara seminte deasupra, sare gunjoasa,etc)
si punem la cuptor pentru 30 min la 200 grade
se poate imparti aluatul in 2-3 si apoi intindem fiecare foaie, impartim de asemenea umplutura in cate foi avem si procedam la fel ca mai sus pentru fiecare mini franzela
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |