Fursecuri asortate

Ingrediente
- Faina: 100 g
- Amidon: 140 g
- Praf de copt: 1 lingurita
- Unt: 100 g
- Zahar: 100 g
- Galbenus de ou: 2 bucati
- Esenta de vanilie: dupa gust
- Sare: dupa gust
- Ciocolata cu lapte: 100 g - pentru crema
- Unt: 1 pachet- pentru crema
- Nuca de cocos: 2 linguri- pentru crema
- Esenta de rom: dupa gust- pentru crema
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2-4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Bomboane, fursecuriReteta postata in forum de Nela
Reteta este luata de pe blogul dulciuri fel de fel al Mihei .Ii multumesc pentru reteta ,vreau sa va spun ca au fost foarte bune si foarte fragede.
Untul mole se mixeaza cu zaharul .Se adauga esenta de vanilie si galbenusurile pe rand ,mixand foarte bine dupa fiecare.Faina se amesteca cu amidonul ,praful de copt si un praf de sare .Se incorporeaza toate si se framanta pana se dezlipeste de pe vas formandu-se o coca nelipicioasa.Se intinde o foaie de grosimea 0,5 cm ,se decupeaza fel si fel de forme.Se coc la 180 grade circa 15 minute ,se scot si se lasa la racit.
Crema
Se topeste ciococolata cu untul pe abur ,se lasa la rece o ora .Dupa o ora o frecam cu mixerul pana se alifiaza ,se pune esenta de rom .
Dupa ce s-au racit se unesc (in cazul mau nu toate)cu crema si se dau prin nuca de cocos sau altele se orneaza cu ciocolata alba sau neagra.
Ideea cu nasturasi este luata din revista Secretele bucatariei
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |