Fursecuri cu cirese

Ingrediente
- Unt: 220 g
- Zahar pudra: 125 g
- Sare: dupa gust
- Coaja de lamaie: 1 bucata
- Zahar vanilat : 1 plic
- Galbenus de ou: 2 bucati
- Lapte: 2 linguri
- Lapte: 350 g
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
60 de minutePortii:
2-4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Bomboane, fursecuriReteta postata in forum de Danelutza
Zbatem bine untul impreuna cu zaharul, adaugam zaharul vanilat, coaja de lamiie si sarea.
Adaugam pe rind (nu amindoua deodata) galbenusurile de ou, continuind sa amestecam bine.
Faina cernuta, incepem sa o adaugam pe rind, adica, cite o lingura, nu toata... alternind cu laptele. Vom obtine o compozitie destul de tare.
Incalzim cuptorul la 180 de grade si trecem la facut fursecurile.
Punem compozitia intr-o punga sau in siringa pentru dulciuri (dar atentie, cum am spus compozitia e destul de tare si cam greu de facut fursecurile cu siringa). Formam fursecurile unul cite unul pe tava cuptorului
Decoram cu cirese confiate (sau cu ce doriti) si dam tava la cuptor timp de 10 minute.
Sfaturi utile:
* compozitia e mult mai indicata pentru biscuiti (parerea mea) sau daca folositi un \"pistol\" pentru facut prajituri, ca cu siringa o sa va doara mina (pe mine m-a durut, dar a meritat...
* nu puneti hirtie de copt (cum am facut eu) pentru ca fursecurile nu se vor rumeni frumos la talpa (nu va faceti probleme ca se lipesc, pentru ca au suficient unt)
* din cantitatea de aluat obtinuta, faceti fursecuri si puneti in doua tavi, nu ca mine ca le-am cam ingramadit in tava, se mai latesc in timpul cit stau in cuptor
* lasati tava vreo 10 minute in balcon la rece (in cazul ca le faceti iarna), daca nu bagati tava in frigider, asa fursecurile isi vor pastra forma frumoasa
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |