Fursecuri vesele

Ingrediente
- Faina: 350 g
- Oua: 1 bucata
- Galbenus de ou: 1 bucata
- Zahar: cat este nevoie
- Vanilie: dupa gust
- Zahar pudra: 210 g
- Unt: 180 g
- Coaja de portocala: dupa gust
- Nuci macinate: dupa gust
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
30 de minutePortii:
2 - 4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Bomboane, fursecuriReteta postata in forum de Ghiocel
Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga oul si galbenusul.
Se rade coaja de portocala si se adauga zaharul vanilat.
Cand compozitia era destul de cremoasa se adauga faina.
Se framanta bine pana cand aluatul devine elastic si bun de intins.
Se intinde o foaie groasa de cca 0,5 cm. Se taie cu forma de floare sau forma rotunda.
Jumatate din cantitate se taie in mijloc cu un degetar si se dau prin albusul batut si prin zahar tos (pe o parte). Se pot da si prin albus si nuca macinata amestecata cu zahar tos. Se pun la copt in tava acoperita cu hartie de copt.
Dupa ce sunt coapte se lipesc doua cate doua, cu marmelada sau crema (una intreaga cu una gaurita si data prin zahar). Eu am folosit Nuttela. Pot ramane simple sau in gaura se pune un jeleu.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |