Garganelli homemade

Reteta postata in forum de alison
se face un aluat obisnuit de taitei, din cite oua vrem,100 grame faina la ou,elastic,nelipicios, se lasa sa se odihneasca 30 minute,
dupa care facem foi subtiri,eu am folosit masina de paste,pe care le taiem in patrate cu latura de 2,5-3cm.
se lasa in jur de 10 minute sa se usuce apoi le rulam.
ca sa rulez garganelli m-am folosit de un creion al lui simon si un servet din bambus pentru servit masa,procedeul este simplu ,asezam patratul de pasta perpendicular pe servet,cu un colt spre noi,acest colt il rulam primul pe creion,
rulam in continuare,presind putin pe servet,pina ajungem la coltul opus,
si scoatem incet pasta tubulara de pe creion,draguta,nu-i asa?
putina migala ,ce-i drept,dar satifactie pe masura!
Se consuma proaspete sau le lasam la uscat o zi si apoi le tinem in borcane cu filet sau saculeti din pinza, cu sosul preferat
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |