Gem de piersici

Reteta postata in forum de Happy
Pt ca am avut anul asta piersici sa ne scaldam in ele, am facut gem, compot si un siropel foarte gros
Reteta cred ca este clasica.. La 1 kg de piersici fara samburi se pun 500 g zahar. Eu din comoditate, foarte cald afara si nu cu mult timp la dispozitie sa stau langa aragaz am facut asa:
Am spalat foarte bine piersicile de puf
Le-am rupt in jumatati si le-am pus intr-o tava cu zaharul potrivit cantitatii de piersici
Le-am amestecat din cand in cand si inainte de a merge la culcare le-am bagat la frigider. Dimineata aveam asta:\
Le-am bagat la cuptor la foc mediu (200 grade C) pana s-au inmuiat bine fructele. Le-am scos din cuptor, am bagat mixerul batz si le-am pasat, dupa care din nou la cuptor pana a scazut zeama.
Borcanele sterilizate, pus gemul fierbinte capsat si pus la pastrare
Am mai facut o tura cu piersicile decojite si nepasate
Pt ca am avut la ultima tura piersici foarte coapte si zemoase, dupa ce au stat cu zahar peste noapte au lasat foarte mult sirop, asa ca am scos din tava ceva sirop si l-am pus la fiert pe foc mic pana a scazut aproape ca o peltea. E minunat de pus pe inghetata, clatite..
Intr-una din tavi am pus si baton de scortisoara si e foarte aromat gemul.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |