Ghebe - ciuperci cu hrean la borcan

Ingrediente
- Ghebe: 2kg
- Hrean: 4 bucati (400g)
- Zahar: 250g
- Otet: 300ml
- Apa: 600g
- Foi de dafin: cat este necesar
- Sare: 1 lingura
Specific:
RomanescTimp Preparare:
60 de minutePortii:
4 - 6Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Muraturi in otetMod de Preparare
Reteta postata in forum de alynusa
Ghebele fierte si scurse bine se aseaza in borcane cu hreanul....un strat ghebe un strat hrean...(
ATENTIE nu presati nici ghebele nici hreanul caci nu mai patrunde otetul prin ele)
Zaharul se pune la caramelizat(sa nu se arda)adaugam apa,otetul,sarea,foile de dafin si fierbem pana se topeste zaharul de tot...
Turnam fierbinte peste ghebe,punem capacul si invelim borcanele in paturi pana a doua zi...
Se serveste cu friptura sau rasol...
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |