Iahnie de fasole neagra cu carnati si kaiser

Ingrediente
- Fasole neagra: 500 g
- Morcovi: 1
- Ceapa: 1
- Ulei: cat este nevoie
- Marar: dupa gust
- Cimbru: cat este nevoie
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Bulion: cat este nevoie
- Usturoi: dupa gust
- Kaiser: cat este nevoie
- Carnati: cat este nevoie
Specific:
RomanescTimp Preparare:
120 de minutePortii:
4Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu legumeSe pune fasolea la inmuiat de seara pana dimineata(sau cateva ore inainte de a o pune la fiert)
Nu puneti la fiert intr-o oala de culoare alba fiindca se pateaza
Se pune la fiert si dupa ce fierbe cateva minute se arunca apa si se pune alta apa fierbinte(puneti in paralel o alta oala cu apa sa fiarba pe aragaz) care se lasa din nou cateva minute sa fiarba impreuna cu fasolea si se arunca si ea...si se tot repeta operatiunea de 3-4 ori
Separat intr-o tigaie calim ceapa si morcovul (taiate patratele mici) in putin ulei
apoi dupa ce am terminat de aruncat "apele" la fasole rasturnam morcovul si ceapa calite peste fasolea care fierbe in oala si lasam in continuare la fiert(depinde de fasole...1-2 ore)
intre timp pregatim kaiserul si carnatii
kaiserul il taiem cubulete mici iar carnatii ii taiem rondele si ii punem impreuna putin la prajit intr-o tigaie.
Cand fasolea este aproape fiarta adaugam kaiserul si carnatii si mai lasam sa fiarba(atentie daca sunt sarati carnatii si kaiserul cata sare adaugati), condimentam cu piper macinat sau boabe, marar si cimbru
adaugam si 1-2 linguri bulion din rosii, 1-2 catei de usturoi zdrobit...lasam sa mai dea in cateva clocote si se serveste alaturi de muratrui, ceapa verde, salata de varza...
sursa retetei: Monica-Elizabet
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |